שינוי הרגלים – משימה מאתגרת אך בהחלט אפשרית !
האביב בפתח מביא עמו סימנים של שינוי והתחדשות אז בואו גם אתם לעשות שינוי.
כשמדובר בהרגלים שום דבר לא ישתנה עד שנחליט לעשות שינוי ולצערנו זה בדרך כלל קורה רק כאשר המצב נהיה כבר בלתי נסבל. הדבר בולט בעיקר כשמדובר במכאובים שונים בגופינו כמו שרירים תפוסים או איתותים ממפרק כזה או אחר. אלא שבמקום לנסות להבין את מקור הבעיה ולטפל בה מידית יש לנו נטייה משום מה להתרגל אליה ואפילו ללמוד "לחיות אתה בשלום" או מקסימום לקחת טיפול נגד כאבים.
לרוב בעיות שכאלה נובעות מהרגלי יציבה, תנועה ואימון שאינם אופטימליים. נכון, שינוי הרגל המושרש היטב הוא אולי המשימה הקשה ביותר אבל הוא אפשרי! אם אתם מעוניינים להתנועע יותר בקלילות, להימנע מכאבים, להרגיש יותר חיוניים ופחות עייפים, זה הזמן לפעול ולקחת את עצמינו בידיים.
אנחנו פה כדי לעזור לכם בכוחות משולבים להתחיל לפעול בכיוון זה. כשתתחילו ותרגישו בשינוי לטובה כבר לא תרצו לחזור להרגלים הישנים שלכם.
הפעולה מתחילה בגילוי – מה גורם לאי נוחות, להתכווצות שרירים, לכאבים ולעייפות ?
השלב הבא – למידת אסטרטגיית התנועה והתרגול הטובה ביותר עבורכם. זאת שתאפשר לכם לנשום יותר טוב, להרגיש יותר טוב בגופכם ולשלוט בו ביומיום ובאימונים. רק על ידי שינוי הרגלי תנועה לא אופטימליים תוכלו לפרוץ את מעגל הכאב. אחרת הוא תמיד יחזור בשלב זה או אחר – אולי בעוצמות אחרות או במפרקים אחרים אבל הוא תמיד יארוב לכם בפינה. אז אם אתם מעוניינים בשינוי לטווח ארוך יש 2 כללים עיקריים :
-
קחו אחריות
רבים מאתנו מחפשים תירוצים למצבינו העכשווי שאינו מספק אותנו. אנחנו מאשימים את ההורים, בני הזוג, הילדים, הבוסים, הנהג שלפנינו בכביש וכד'. התירוצים הללו רק מזינים את ההרגלים הקבועים שלנו. עלינו להפסיק להאשים אחרים ולקחת אחריות על הרגשות שלנו ועל הפעולות שמבוססות על אותן רגשות .
תנו לנו לעזור לכם להכין תכנית מובנית לשיפור הרגלי היציבה, התנועה ו/ או האימונים שלכם. תפקידי כאנשי תנועה ואימון הוא קודם כל לעזור לכם להיות מודעים לגופכם ולהבין את הקשר הקרוב בין איך שאתם מתנועעים לבין מה שקורה בגופכם.
-
התחילו בשינוי קטן אחד. לדוגמא- לסדר את המיטה כל בוקר
שינוי הרגלי יציבה ותנועה , הרגלי תזונה, חוסר פעילות גופנית וכד'- כל אלה דורשים שינוי מחשבתי מהותי . שינוי גדול שכזה הוא קשה מאוד ולכן רבים יפרשו מהר אחרי ניסיון שכזה.
אבל אם תתחילו בשינוי קטן כמו להציע את המיטה בכל בוקר אז תתחילו את היום בניצחון קטן כל בוקר. זאת דוגמא אחת לשינוי הרגל שנותן לך בטחון לקראת הצעד לשינוי קטן נוסף כמו לשנות את צורת הישיבה שלך במשרד- אולי להוסיף כרית לגב , ואחריו שינוי נוסף – לקום לפחות פעם בשעה מהכסא ולהתנועע. בצעדים קטנים תגיע בבטחה לשינוי הגדול- שינוי הרגל.
תן לעצמך חיזוק חיובי אחד לפחות בכל יום והמשך בדרכך. כשתצליח למשך זמן לשנות הרגל תאמין שזה אפשרי . ותוך זמן קצר תרשה לעצמך לשנות כל הרגל שתרצה .
כל מה שצריך הוא לנסות ולהתמיד.
אז שיהיה בהצלחה . אנחנו כאן בשבילך .
צוות מעגלים
כתבה : גלית טננבאום
מומחית בשיקום יציבה ותנועה