חשים עייפות, חולשה או כבדות בגוף?
מתלבטים האם לצום ביום כיפור השנה?
כמה מילים על צום, צום רפואי וצום בטבע…דרך מצוינת לניקוי והתחדשות…
בוודאי שמעתם כבר על המושג "ניקוי רעלים". לאחרונה יותר ויותר אנשים פונים אלינו בבקשה לעבור תהליך של ניקוי רעלים. לקוחות רבים רואים תוצאות אמיתיות בתחושה בגוף, בהתחזקות, בהתחדדות החושים ובהקלה באיזור הבטן.
כמעט כל חיות הטבע נוהגות לצום.
חיות צמות כשהן חולות, נפצעות או נפגעות, מתוך אינסטינקט טבעי שמנחה אותן,
הצום מאפשר לגוף לנוח מפעולותיו היומיומיות ולהתרכז בריפוי.
אנחנו בני האדם- מונחים על ידי המחשבה, וכבר לא צמים על פי אינסטינקט.
שיטות הרפואה המודרניות אינן תומכות בצום ככלי ריפוי ולכן אנחנו פחות מכירים אותו ככזה.
כדי להבין איך צום מרפא מחלה, כדאי להבין מהי "מחלה" –
ברפואה הקונבנציונלית המחלה נתפסת כדבר מה הנמצא בעימות עם המנגנון הטבעי של הגוף ויש להכניע אותו, לרפאו ולחסלו, חיידק וירוס וכו'.
על פי גישת הרפואה הטבעית מחלה היא למעשה "משבר החלמה" של הגוף- הרפואה הטבעית רואה במחלה תופעה המייצגת את סך כל הפעולות שהגוף עושה כדי לשחרר את עצמו ממכשולים שמפריעים לו לתפקד באופן תקין – כלומר אוסף של רעלים/ מזיקים שהצטברו בתאים שלנו- מפריעים לתפקוד הגוף ועל-כן הוא מייצר דלקת/ שיעול/ חום/ הפרשות כדי להתנקות מהגורם המפריע.
אחת הדרכים להתנקות היא צום.
צום רפואי הוא צום ארוך ממה שאנחנו מכירים בצום המסורתי של יום כיפור,
במהלך הצום נוצר תהליך של התנקות הרקמות ותיקונם, הצום מאפשר מנוחה מוחלטת למערכת העיכול (תחשבו כמה קשה היא עובדת כל השנה!) ולמערכת העצבים.
המנוחה מסייעת בתהליך הריפוי של הגוף, רעלים וחומצות שנאגרו בכבד, בטחול, במפרקים ובבלוטות הלימפה מופרשים החוצה דרך מערכות הפינוי – שתן, זיעה, רוק.
הצום שאנו חווים ביום כיפור הוא בעצם התחלה של צום – ביומיים הראשונים של צום עדיין מורגשת תחושת הרעב, אבל אם תמשיכו ליום השלישי תגלו שתחושת הרעב נעלמת ופעולת ניקוי הרעלים מתחילה.
בזמן הצום אפשר לשים לב לפעולת המעיים שהולכת ופוחתת ככל שהצום מתקדם,
למראה הלשון- לעיתים הלשון מתכסה חיפוי לבן בעת צום, אפשר לנקות אותה במגבת דקה ולשטוף במים, זוהי עוד דרך של הגוף לפינוי רעלים.
שינויים בנשימה- בזמן הצום הנשימה נעשית יותר איטית, שקטה וקלה (תעשו ניסוי ותספרו את מספר הנשימות שלכם בדקה היום, וביום השני של הצום), הגוף נמצא במצב של הרפיה מוחלטת.
בזמן צום כדאי לדאוג לאוורור טוב של החדר ואפילו לשהות רוב הזמן באוויר הפתוח.
אם שוהים במקום שקט וניטרלי ניתן לראות שהחושים מתחדדים, הודות לתהליך הניקוי האינטנסיבי.
את הצום מומלץ לסיים עם מיץ פירות טבעי, מדולל מעט ואחרי שעה כוס נוספת – מומלץ לשתות לאט, הארוחה המומלצת לאחריו היא ארוחת פירות שקלה על מערכת העיכול.
קחו מרחב מתאים, לכו עם תחושת הניקוי וההתחדשות שלעיתים מלווה גם בקושי או כאב בהתחלה ואם תרצו להמשיך צום ל-3 ימים ויותר, התייעצו עם מטפל מוסמך.
*כמובן שיש מקרים רפואיים בהם אסור לצום.