אוסטאוארטריטיס הינה מחלה ניוונית של המפרקים והסחוס. ביטוי המחלה הוא בתהליך של שחיקת המפרקים והסתיידות הסחוסים של המפרקים. המחלה מייצרת אובדן טווח תנועה וכאבים במפרקים הפגועים.
המוקדים הפופולפריים הם חוליות עמוד השדרה, הברכיים, המרפקים, הקרסוליים. בשלבים הראשונים הכאבים קשורים לתנועה ומנוחה, ובהמשך הכאב הופך להיות בלתי פוסק ומוריד את איכות החיים.
התבוננות התזונה הטבעית על מצבים ניווניים בודקת ראשית את צבירת הרעלים בגוף. צבירת רעלים היא תהליך בלתי נמנע והוא חלק מהזדקנות הגוף. עם זאת, כאשר קיימת עליה משמעותית במצב הזה, תהליכי העקה החמצונית נהיים מוגברים מידי והם מפעילים עומס על נקודות מוקד אשר יכולים לצבור את כמויות הרעלים הנ"ל. המפרקים שציינו הם מקומות בעלי נטיית אגירה של רעלים.
טיפול צריך לכלול מספר שלבים:
– ניקוי רעלים עמוק והדרגתי שלא יגרום להחמרת הסימפטומים, המניעות פעילה ממאכלים מייצרי חומציות התורמים לתהליכי חימצון מוגברים. ייבוש הלחות שנוצרה בגוף כחלק מהמצב והמחלה, ועל ידי כך יצירת תנועה קלה יותר ופחות כואבת גם אם היא עדיין מוגבלת.
– יש לוודא שאין מחסורים בויטמינים ומינרלים, בעיקר אלה העוסקים במערכת העצבים והכאב, לשמן את מפרקי הגוף על ידי העלאת כמות חומצות השומן החיוניות, דבר שישפיע לטובה על התנועה ובהמשך, בשילוב טיפול בתנועה על טווח התנועה של המפרקים במידה מסויימת, כתלות כמובן בדרגת הניוון.
– חשוב לבדוק את איכות התפריט, ולוודא שהוא עשיר ומאוזן ומרגיע.
– מזונות שכדאי למנע מהם, הם: בשר בקר בפרט וחלבונים מהחי עד כמה שניתן, אוכל מעובד ותעשייתי, חומרים משמרים, משקאות קלים, קפה ותה שחור, אוכל מטוגן ולא טרי, בקיצור כל מה שלא מלא ומעובד, כדאי להוציא.
– מומלץ לאכול הרבה ירקות טריים או מבושלים קלות, הרבה ירק ועשבי תיבול, שמנים בריאים כמו זית, קוקוס מוקשה מכבישה קרה, דגנים מלאים בלבד, דגי ים צפוניים במידה, וכד'.
– שאר התהליכים יהיו מותאמים אישית, כולל תוספי מזון המטפלים בכאב, בתנועה, בחיזוק מערכת החיסון, בהורדת הדלקת והחום הנוצר במקום הדלקת, בניקוי רעלים ועוד תהליכי ריפוי.
ניתן להשיג תוצאות יפות, בסבלנות והתמדה, לשיפור איכות החיים של החולה.