אימון פונקציונאלי, מהו?
מצד אחד אנשים מרבים לשבת ומצד שני אנשים הם עושים כושר במסגרות שונות אשר בהן הם לא תמיד בודקים ששיפור יכולת אחת בא על חשבון יכולת אחרת .לדוגמא: אימון שמשפר כוח אבל פוגע ביציבה , בקואורדינציה ובעוצמה.
אדם שמסוגל לדחוק 200 קילו בלחיצת חזה לאו דווקא יהיה מסוגל לזרוק כדור ברזל למרחק גדול כי מדובר בתבנית תנועה שונה המערבת שרשרת שרירים
השליטה העצבית שרירית היא תלוית תבנית תנועה ולכן יכולה להיות יכולת לעשות תבנית אחת מצוין ,לדוג' – לאנץ' , ואילו בתבנית אחרת ,לדוג' – סקוואט -המצריך אותה תנועה במפרק ,היכולת תהיה גרועה . הסיבה לכך טמונה בגיוס שונה של שרירי הליבה ושל השרשרת האלכסונית, חוסר סימטריה בין צד אחד לשני או בין קדמי לאחורי בכוח או בגמישות .
כדי לתפקד באופן אופטימלי עלינו לאמץ תבניות תנועה מחיי היום יום או מהספורט הספציפי שבו אנו עוסקים ולחזק אותם ואת הרזרוות התנועתיות שלהם.
כיצד נשיג זאת ?
1.קביעת מטרות ברורות לתרגול
2.בחירת תרגילים המשרתים את המטרות הללו
- דירוג נכון של התרגול מהקל לקשה , מהפשוט למורכב
- קביעת מבדק מסוים לצורך זיהוי השגת המטרות.
הייחודיות במרפאת מעגלים : האפשרות להעמיד את המטופל וצרכיו במרכז ולדאוג להם תוך שיתוף גורמים מטפלים אחרים בקליניקה בהתאם לצורך. לדוגמא כאשר אני מוצאת שמדובר בבעיה עצבית או מבנית אני אוכל להפנות אותו לאורטופד או לפיזיותרפיסט או לפחות להתייעץ איתם, כאשר נראה לי שיש צורך בחיזוק נפשי או אנרגטי אפנה את המטופל שלי לדיקור , כאשר יש צורך בדיקור מערבי לשחרור נקודות טריגר מסוימות איעזר בפיזיוטרפיסט מומחה , כאשר יש צורך בייעוץ תזונתי בשילוב האימון איתי כמובן שנוכל לשלב את התזונאית שלנו. ומנגד כאשר כל אחד מהמטפלים הנ"ל מוצא לנכון לשפר את תפקודו של מטופל שלו דרך שיפור יציבתו ואופן תנועתו, הוא יפנה אותו אלינו המומחים לטיפוח היציבה והתנועה .